Jean-Francois Christiaens

14 DEC 2018

“Krachtigste Italiaanse sportwagen ooit” is gedoopt

Om een stevige indruk te maken bij zijn start als autoconstructeur wil koetswerkbouwer Pininfarina “de krachtigste Italiaanse sportwagen ooit” op de markt brengen. De hypercar wordt in maart 2019 voorgesteld in Genève. Vandaag mogen we al weten dat hij Battista zal heten.

Onlangs kregen we al de eerste schetsen voorgeschoteld van de elektrobolide die het startschot geeft voor Pininfarina’s avontuur als autoconstructeur. Toen droeg hij nog de codenaam PF0. In afwachting van een volledige onthulling van deze ultrakrachtige hypercar verklapt Automobili Pininfarina vandaag alvast zijn naam: Battista.

Eerbetoon

Deze naam is niet toevallig gekozen, want hij is een eerbetoon aan de man die de Carrozzeria Pininfarina in 1930 oprichtte: Battista ‘Pinin’ Farina. “Het is een droom die uitkomt,” zo zei Paolo Pininfarina, de kleinzoon van Battista die vandaag aan het hoofd staat van het bedrijf. “Mijn grootvader heeft altijd al gehoopt dat er op een dag een voertuiggamma zou komen met enkel een Pininfarina-logo,” zo voegde hij nog toe

Krachtigste Italiaan ooit

Er worden slechts 150 exemplaren geassembleerd van de Battista, waarvan er 50 naar Europa gaan. Volgens de eerste cijfers die Automobili Pininfarina communiceert zal het oppermachtige monster bijna 2.000 pk en 2.300 Nm ontwikkelen, wat moet volstaan voor een spurt van 0 naar 100 km/u in minder dan… 2 seconden.

2 miljoen euro

De Battista wordt officieel onthuld in maart 2019, op het salon van Genève, en we krijgen dan meteen alle technische details. We weten echter al wel dat de prijs rond de twee miljoen euro ligt. De gefortuneerde klanten mogen hun exemplaar verwachten vanaf 2020.
Advertentie
Advertentie
Advertentie