Jean-Francois Christiaens

25 OKT 2018

M Performance‑onderdelen voor de BMW X5

In afwachting van een “echte” M-versie krijgt de nieuwe X5 alvast een lading M Performance-onderdelen. Voor het eerst zijn die accessoires bij BMW zowel voor sportief als voor terreingebruik.

Op de M-versie van de nieuwe X5 is het nog enkele maanden wachten, maar intussen is het bij BMW een gewoonte om die wachttijd te vullen met M Performance-onderdelen. Nieuw is deze keer dat BMW specifieke 20-duimsvelgen voorziet voor off-roadgebruik in combinatie met terreinbanden.

Gewichtsverlies

Voor sportiever gebruik zijn er nog lichtere 22-duimsvelgen (gemiddeld 1 kilogram lichter per velg), krachtigere en lichtere M Performance-remmen, en heel wat accenten in koolstofvezel voor binnen- en buitenkant.

Telemetrie

Cijferliefhebbers kunnen kiezen voor de “M Performance Drive Analyser”, die bestaat uit een sleutel voor de on-board-diagnoseconnector en een smartphone-app. Die app toont je dan de belangrijkste digitale gegevens van je auto en analyses van je rijstijl. De optie is natuurlijk geïnspireerd op telemetrie uit de racerij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie