Jean-Francois Christiaens

24 SEP 2021

Mercedes komt de “Europese batterijkampioen” versterken

Daimler slaat de handen in elkaar met Stellantis en TotalEnergies in Automotive Cells Company (ACC). De drie partners beloven de industriële capaciteit van de “Europese batterijgigant” op 120 GWh te brengen tegen 2030.

Het eind 2020 opgerichte Automotive Cells Company (ACC) wil Europees leider worden in batterijen voor auto’s. Het wil een ‘lokaal’ alternatief bieden voor de Aziatische reuzen van deze sector op een moment dat Europa eindelijk kiest voor de puur elektrische weg, door de bevoorrading op zich te nemen van een toekomstig sleutelonderdeel van de Europese automobiliteit.

ACC is opgericht op initiatief van de groepen Stellantis (destijds nog PSA, voor de fusie met FCA) en TotalEnergies, met steun van Frankrijk, Duitsland en de Europese Unie. Vandaag komt er een partner van formaat bij: Daimler.

“Mercedes-Benz volgt een zeer ambitieus transformatieplan en deze investering betekent een strategische stap in onze weg naar koolstofneutraliteit. Met ACC gaan we op efficiënte wijze in Europa batterijmodules en -cellen ontwikkelen en produceren die perfect aangepast zijn aan de vereisten van onze modellen,” zo verklaarde Ola Källenius, president van Daimler AG en Mercedes-Benz AG voor de gelegenheid. “Bovendien zorgen we er zo voor dat Europa een belangrijke plaats blijft voor de auto-industrie, ook wanneer het elektrische tijdperk begint”.

Met die nieuwe steun wil ACC zijn industriële capaciteit op minstens 120 GWh brengen tegen 2030 via een investering van meer dan 7 miljard euro, zowel uit openbare subsidies, eigen middelen en geleend geld.


?


Advertentie
Advertentie
Advertentie