Pierre-Benoit Sepulchre

21 NOV 2019

Mercedes‑Maybach GLS: luxe op hoge poten

De Range Rover, Bentayga en Cullinan zetten zich maar beter schrap.

Dit is Mercedes’ antwoord op de meest luxueuze terreinwagens ter wereld. De voorbije jaren zagen we namelijk SUV’s verschijnen met steeds hogere pretenties, zoals de Bentley Bentayga of Rolls-Royce Cullinan, naast de onverslijtbare Range Rover van de JLR-groep of zelfs de X7 van BMW. Tegenover dat offensief kon Mercedes, dat zichzelf als de ultieme premiumconstructeur ziet, niet blijven stilzitten.

Weer via Maybach

Daarom heeft Mercedes zijn top-SUV onthuld onder het merklogo Maybach. Die naam staat synoniem voor overdadige luxe dankzij exclusieve materialen voor het interieur, een sterk doorgedreven geluiddemping en een bijzonder ruim interieur.

De passagiers van deze super-GLS zitten hoog op hun stoelen en beslissen zelf of ze naar het voorbijschuivende landschap kijken of niet dankzij de elektrisch bediende zonneschermen. Een andere troef is de standaard luchtvering gecombineerd met optionele actieve antirolstangen, die elke wegoneffenheid uitgommen. Toppunt van luxe: wanneer je in- of uitstapt, zakt de auto een beetje door zijn knieën en klapt discreet een treeplank uit.

Acht cilinders

Onder de motorkap hebben de ingenieurs gekozen voor een V8 van 558 pk en een koppel van 730 Nm. Die kan de dikke SUV krachtig en discreet voortbewegen (sprinten naar 100 km/u duurt slechts 4,9 seconden). Het blok wordt gecombineerd met het elektrische systeem 48V EQ Boost, dat nog 22 pk toevoegt.

De nieuwe Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic komt in het tweede semester van 2020 op de markt. Mercedes heeft trouwens tegelijk een andere variant van de GLS onthuld, namelijk de sportieve Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+.
Advertentie
Advertentie
Advertentie