Jean-Francois Christiaens

25 JUL 2023

Dit is het toekomstige instapmodel van Mercedes

In het kader van zijn nieuwe strategie herziet Mercedes zijn gamma. De huidige instapmodellen gebaseerd op de A-Klasse gaan verdwijnen ten faveure van dit 'Entry Luxury'-model, dat langzaam vorm krijgt met dit concept met een berline-coupédesign.

Ola Källenius, de CEO van Mercedes, vertelde het nieuws in 2020 aan onze conculega's van Automotive News: "Misschien zijn we iets te ver gegaan in onze poging om alle gaten in alle mogelijke segmenten te dichten. Vooral wat de compacte modellen betreft". Daaraan voegde hij toe dat "we niet moeten kijken naar het volume vergroten, maar naar de winst maximaliseren".

Tijdens een 'strategy update' in de lente van 2022 bevestigde Källenius dat het Mercedes-gamma herschikt zou worden, gebaseerd op drie categorieën: Top-End Luxury, Core Luxury en Entry Luxury. Het is die laatste categorie waarin dit concept, dat onthuld wordt op het autosalon van München 2023, zal belanden en opnieuw moet definiëren. Deze modelreeks zal vooral gebaseerd zijn op berline-coupés (zoals te zien is aan het silhouet van deze conceptcar) en op SUV's, maar dus niet meer op hatchbacks en monovolumes.

Advertentie
Advertentie
Advertentie