Jean-Francois Christiaens

27 AUG 2018

Poppy lanceert elektrische deelscooters in Antwerpen

Poppy, de start-up die in januari 2018 in Antwerpen 350 deelauto’s verspreidde, gaat nu ook 25 elektrische scooters aanbieden. Na de testfase zouden dat er 100 moeten worden.

De Antwerpse start-up met 350 milieuvriendelijke auto’s (de elektrische VW e-Golf en de Audi A3 g-tron op aardgas) voegt nu 25 elektrische deelscooters toe aan zijn Antwerpse aanbod. Na de initiële testfase wil Poppy dat aantal uitbreiden tot 100.

Freefloating

Het principe is identiek aan dat van de Poppy-deelauto’s: de elektrische scooters werken dus volgens een “freefloating”-systeem. Je moet ze dus niet terugbrengen naar een vaste plek, maar je kunt ze eender wanneer nemen en overal weer terugzetten in het gebied waar Poppy actief is.

25 cent per minuut

Net als de auto’s betaal je ook de scooters per gebruikte minuut. De prijs is alleen minder hoog: een elektrische Poppy-scooter kost je 25 cent per gereden minuut. Dat tarief zakt naar 10 cent per minuut als de scooter ergens stilstaat maar je de reservatie toch wil behouden.

Alles inbegrepen

Voor de deelauto’s betaal je geen registratiekosten, en dat is voor de Poppy-scooters niet anders. De prijs per minuut bevat ook alle kosten: onderhoud, herladen van de batterijen, verzekering, enzovoort.

Advertentie
Advertentie
Advertentie