Wim Bervoets

26 FEB 2019

Scoop: elektrische Porsche komt er ook als shooting brake

Porsches allereerste volledig elektrische model, de Taycan, komt er ook als shooting brake. Net als bij de Panamera zal die “Sport Turismo” heten.

Dit jaar wordt een belangrijke mijlpaal in de Porsche-geschiedenis. Dan wordt de Taycan onthuld, Porsches allereerste elektrische model. “Een even belangrijke auto als de 911” klinkt het bij de Duitsers zelf, die alle middelen hebben ingezet om van de elektrische sportwagen een succesverhaal te maken. Inclusief stevige investering in de productielijn in hoofdzetel Zuffenhausen.

Dat het niet alleen bij de Taycan blijft, is al een tijdje duidelijk. Toen Porsche nog met de projectnaam “Mission E” speelde, liet het al een prototype van een crossover zien, de Mission E Cross Turismo. Deze spionagefoto’s tonen dat er ook een Sport Turismo van de Taycan zal volgen, Porsche-taal voor een shooting brake.

De Taycan Sport Turismo maakt wellicht gebruik van dezelfde 600 pk sterke elektrische aandrijflijn van de gewone Taycan, al gaan er geruchten dat Porsche net als Tesla verschillende vermogensvarianten plant. Een Taycan Carrera of Taycan GTS zouden dan perfect mogelijk zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie