Jean-Francois Christiaens

7 AUG 2018

Scoop: Mercedes GLS laat zijn dashboard zien

Mercedes gaat door met de ontwikkeling van de volgende generatie van zijn top-SUV GLS. Deze toekomstige rivaal voor de BMW X7, Range Rover en dergelijke meer is zopas betrapt en de fotografen konden al eens in zijn interieur piepen.

De volgende generatie van de Mercedes GLS is op dit moment volop aan het testrijden in de Amerikaanse Death Valley. Onze spionagefotografen konden daar het dashboard van een van de prototypes vereeuwigen. Niet geheel verrassend was dat net zoals het koetswerk nog zwaar gecamoufleerd. Toch is het al duidelijk dat ook deze grote SUV een dubbel panoramisch scherm in XXL-formaat krijgt bovenop zijn boordplank, zoals Mercedes in al zijn recente producten toepast. Al staan de schermen hier wel boven vierkante in plaats van ronde ventilatieroosters.

 Lichter

De huidige generatie, die als GL op de markt kwam voor hij werd herdoopt tot GLS volgens de nieuwe naamgevingspolitiek van begin de jaren 2010 van Mercedes, zou niet veel meer te maken hebben met de nieuwkomer, die we in 2019 op de markt verwachten. Die staat namelijk op een nieuw platform, dat vooral veel kilo’s zou doen verdwijnen ondanks een nog steeds zeer imposant formaat.

 Uiteraard hybride

De toekomstige GLS zou geëlektrificeerde motoren krijgen, wat een nieuwigheid zou zijn voor het model. Voor wie op zoek is naar het toppunt van luxe, is het goed om weten dat er volgens de geruchten een Mercedes-Maybach-afgeleide zou komen, naar het voorbeeld van wat de Duitsers al onder die naam hebben bedacht op basis van de limousine S-Klasse.
Advertentie
Advertentie
Advertentie