Pierre-Benoit Sepulchre

13 OKT 2020

Toyota Mirai als Pausmobiel voor Paus Francis

Zo kan hij zich in een gewijde stilte verplaatsen…

Paus Franciscus doet de dingen toch anders dan zijn voorgangers. In het verleden liet een kerkhoofd zich graag vervoeren in een Mercedes 600 Pullman Landaulet of een Lincoln Continental Cabriolet. Maar de tijden zijn veranderd en de huidige Paus geeft de voorkeur aan een Dacia Duster, al stond in zijn garage kortstondig ook een Lamborghini Huracan die de autobouwer hem had geschonken en die voor het goede doel is geveild.

Tijdens een bezoek aan Japan in 2019 ter gelegenheid van een bisschoppenconferentie had Toyota de Kerkvader een Mirai Pausmobiel ter beschikking gesteld, zodat hij zijn aanhangers kon groeten bij zijn vele verplaatsingen over de eilandengroep. Vandaag, één jaar later, heeft Toyota beslist om de auto niet te laten bestoffen, want het bijna 3 meter hoge gevaarte is aan de Paus geschonken. Een tweede exemplaar dat ook voor hem was gemaakt krijgt een plaats in het Toyota Automobile Museum in Nagakute City in Japan.

Dankzij de brandstofcel in de Mirai kan de Paus zich verplaatsen zonder een gram CO2 uit te stoten. Dat is een première voor de leider van de Katholieke Kerk.
Advertentie
Advertentie
Advertentie