Pierre-Benoit Sepulchre

6 OKT 2022

Van deze Ford GT LM Edition zullen er slechts 20 gebouwd worden

Een laatste speciale editie voor de productie van het model stopt.

Het einde van de wulpse Ford GT nadert! De Amerikaanse supercar gaat binnenkort met pensioen, maar voordat het zover is, zal het Amerikaanse merk nog een zeer exclusieve beperkte reeks op de markt brengen, de 'LM Edition'. De letters LM verwijzen natuurlijk naar Le Mans, het circuit waar Ford GT's zich in 1966 en in 2016 onderscheidden.

De Ford GT LM Edition wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 20 stuks, allemaal aangedreven door de 667 pk sterke 3,5 liter Ecoboost V6. Ze zullen zich van de andere GT's onderscheiden door hun specifieke Liquid Silver livrei, gecombineerd met rode of blauwe details, naar keuze van de koper. Andere bijzonderheden: de diffuser, zijskirts en spiegelsteunen zijn gemaakt van ultralichte materialen. De 20 duim grote velgen zijn voorzien van titanium bouten en herbergen een remsysteem van Brembo met zwarte remklauwen.

Het interieur is afgewerkt in Alcantara met talrijke inzetstukken van koolstofvezel, gecombineerd met leer, vooral op het dashboard en de middenconsole. Een leuke anekdote: de badge die aan de passagierskant is gemonteerd, wordt gemaakt van een metaallegering uit de motor van de #69 GT die in 2016 als derde eindigde tijdens de 24 Uren van Le Mans. Dat blok wordt omgesmolten en om er deze nieuwe badges van te maken.

Rest nog de vraag hoeveel deze speciale uitvoering zal kosten! Hoewel Ford geen prijs heeft meegedeeld, durven we er geld op verwedden dat hij meer dan een miljoen dollar zal kosten!

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie