Pierre-Benoit Sepulchre

2 JUL 2021

Video: vliegende auto AirCar heeft 100 kilometer afgelegd

De vlucht tussen twee Slowaakse luchthavens duurde 35 minuten.

Op 28 juni begon het kindje van het Slowaakse bedrijf Klein Vision aan een nieuw tijdperk. Na veel testwerk op de grond en in de lucht heeft de vliegende auto AirCar namelijk een vlucht van 35 minuten gemaakt tussen de luchthavens van Nitra en Bratislava. Aan het roer zat Stefan Klein zelve, de uitvinder van dit buitengewone voertuig.

Qua techniek gebruikt de AirCar een 160 pk sterke motor die door BMW is ontwikkeld. Die drijft een forse schroef achterop de wagen aan. Het heeft bijna twee jaar geduurd om dit voertuig te ontwikkelen, dat uiteindelijk meer op een klein vliegtuig lijkt dan op een auto. De merkwaardige auto met zijn spoiler geïntegreerd in de kont en twee inklapbare vleugels kan twee passagiers vervoeren. De transformatie van auto naar vliegtuig neemt slechts drie minuten in beslag.

Daarmee weten we nog steeds niet hoe ver de AirCar kan rijden of vliegen, maar hij heeft in elk geval bewezen dat hij een dik half uur in de lucht kan blijven, wat moet volstaan voor vluchten van een honderdtal kilometer. Klein Vision bevestigt dat nog versies met drie of vier zitplaatsen zouden kunnen volgen en dat zelfs over een amfibie-afgeleide wordt nagedacht.



?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie