Sébastien Vanhouche

17 JAN 2022

Volkswagen kondigt een “opmerkelijk snelle auto” aan!

Deze auto wordt in het Engels benoemd als “Notably Fast Transport”, of NFT… en hij is voorzien voor februari 2022.

De Golf-familie zou wel eens kunnen uitbreiden! Na de al sportieve GTI, Clubsport en R, bezorgt VW ons het water in de mond door een “opmerkelijk snelle auto” aan te kondigen voor de maand februari. We herkennen het silhouet van de Golf 8, maar zal het gaan om een model dat nog straffer is dan de al indrukwekkende ‘R’? Of zou het een TCR-editie zijn van de GTI? Of we vergissen ons compleet en heeft VW iets heel anders gepland...

Een woordspeling die twijfel zaait...


En die twijfel zou wel eens gegrond kunnen zijn. De aankondiging kwam er in het Engels op de Facebook-account van de autobouwer. Daar staat letterlijk te lezen “We’re launching an NFT (Notably Fast Transporter).” Maar die lettercombinatie staat ook voor “Non-Fungible Token”, een begrip dat aan belang won de afgelopen jaren. Als dat je niks zegt: NFT’s zijn als een soort digitale kunstwerken. 

Reële of digitale versie

Met deze omschrijving zaait de autobouwer twijfel. Komt er effectief een nieuwe versie van zijn legendarische compacte model, of gaat het om een volledig ander model? Tenzij het volledige nieuwe horizonten wil verkennen door een reeks unieke beelden van zijn Golf voor te stellen… Volkswagen speelt in elk geval woordspelletjes! We zullen moeten wachten tot volgende maand om te ontdekken wat er schuil gaat achter deze Facebookpost.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie