Sébastien Vanhouche

1 JUN 2023

Audi A6 en A7: kleine opfriskuur

Audi geeft zijn grote berlines en break een (zeer) lichte facelift, met ook iets meer basisuitrusting.

De concurrentie is hevig in het segment van de grote reisberlines en -breaks. Om het hoofd te kunnen blijven bieden aan de nieuwe Mercedes E-Klasse en BMW 5 Reeks, en in afwachting van de nieuwe elektrische A6 en A7 met verbrandingsmotoren, voert Audi enkele kleine verbeteringen door voor de huidige A6 en A7, net als voor hun sportieve versies S6 en S7. Die opfriskuur bestaat uit een zeer licht hertekende neus met een nieuwe grille, een andere vorm voor de zijdelingse luchthappers en ook verbeterde koplampen.



Uitgebreide standaarduitrusting

Aan boord van de twee Duitsers verandert er bijna niets, of je moet al letten op enkele nieuwe sierlijsten en materiaalkeuzes, samen met een iets uitgebreide standaarduitrusting. Die bestaat nu onder meer uit de Virtual Cockpit van 12,3 inch, die voortaan op elk model gemonteerd zit vanuit de fabriek. Je kan nu ook kiezen voor sportzetels, onafhankelijk van de gekozen uitvoering voor het koetswerk.

Vanaf €53.800 of €63.500

Die kleine nieuwigheden gaan ook gepaard met enkele nieuwe lakkleuren en velgdesigns, die afhangen van het gekozen uitrustingsniveau. De update van de A6 en A7 zijn vanaf 1 juni te bestellen, voor een prijs die begint bij 53.800 euro voor de A6 en 63.500 euro voor de A7.

Advertentie
Advertentie
Advertentie