Arnaud Henckaerts

28 NOV 2022

Bertone is terug en plaagt met een sportwagen

Het designhuis ging in 2014 failliet, maar wil volgend jaar het Bertone-DNA nieuw leven inblazen.

Bertone werd oorspronkelijk in 1912 opgericht en het huis zorgde met behulp van begaafde ontwerpers (Giugiaro, Ghandini, ...) voor het design en de bouw van enkele van ‘s werelds mooiste modellen. De Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso, Alfa Romeo Giulia Sprint, Lamborghini Miura, Alfa Romeo Montreal, Lamborghini Countach, Lancia Stratos, … allemaal dragen ze de Bertone-stempel. Maar in 2014 kwam er een einde aan het verhaal omwille van financiële problemen.

Herrijzenis

Maar het werd een tijdelijk einde. Twee broers, Jean-Franck and Mauro Ricci, kochten de merknaam in 2020 en willen het huis nieuw leven inblazen en daarbij trouw blijven aan het DNA van Bertone. De plannen moeten volgend jaar concreet worden, wanneer Bertone zijn 110e verjaardag viert (de onderbreking buiten beschouwing gelaten). Dat is echter ongeveer alle info die we hebben over het nieuwe model, dat vaag te zien is in een teaservideo op de website van Bertone.

En het design zal dan wel in 2023 onthuld worden, wanneer dat nieuwe model op de markt zou kunnen komen, is nog volstrekt onduidelijk. En of het een op zichzelf staand product wordt of gebaseerd op een bestaande bolide en of hij al dan niet benzine slurpt, ook daarover ontbreekt voorlopig nog de nodige info...


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie