Arnaud Henckaerts

26 OKT 2022

De Maserati GranCabrio maakt zich op voor zijn lancering

De dakloze variant van de GranTurismo komt volgend jaar op de markt, ook als 100% elektrische ‘Folgore’.

Maserati heeft een druk jaar achter de rug. Het lanceerde niet alleen de heftige MC20 en de dakloze ‘Cielo’-versie daarvan, maar ook de SUV Grecale, een experimentele ‘Project24’ en onlangs nog de GranTurismo en zijn 100% elektrische GranTurismo Folgore-variant. Maar het feest is nog niet gedaan…

GranTurismo met stoffen dak

Maserati heeft immers net de eerste foto’s vrijgegeven van een gecamoufleerde GranCabrio, met zijn stoffen dak de volgende logische stap in het gamma van de Italiaanse autobouwer. De dakloze variant van de GranTurismo bestaat op dit moment enkel nog maar in prototype-vorm, maar hij zit in de finale ontwikkelingsfase om volgend jaar gelanceerd te worden. Hij mag dan wel gecamoufleerd zijn, het is niet moeilijk om je in te beelden hoe hij eruit zal zien: identiek aan de GranCabrio op het dak na.


Ook op technisch vlak wordt hij nagenoeg identiek aan de GranTurismo, al blijft het voorlopig raden of hij op het vlak van verbrandingsmotoren enkel beschikbaar zal zijn met de 490 pk sterke 3 liter TwinTurbo V6 ‘Nettuno’, of dat er ook een 550 pk sterke Trofeo-uitvoering zal komen. Wel zeker is dat er ook van deze GranCabrio een 100% elektrische Folgore-uitvoering komt. Daarin moet je het stellen zonder de mechanische melodie van de Nettuno, maar kan je je ten volle concentreren op de natuurgeluiden rondom je wanneer je open rijdt.


Advertentie
Advertentie
Advertentie