Jean-Francois Christiaens

28 DEC 2022

Deze synthetische benzine kost… € 2.837 per liter!

Het bedrijf Zero Petroleum opent de orderboeken voor zijn eerste bidons synthetische benzine. Maar de prijs zou potentiële klanten wel eens kunnen afschrikken...

Tegelijkertijd met de elektrificatie van auto's overwegen een aantal autobouwers ook het gebruik van CO2-neutrale synthetische brandstoffen om conventionele verbrandingsmotoren te kunnen blijven gebruiken. Een Mazda MX-5, doorkruiste bijvoorbeeld Engeland volgetankt met dit type hernieuwbare brandstof, terwijl Porsche zopas zijn eFuel-fabriek in Chili opende.

Launch Edition

Maar voorlopig blijft de productie van dit soort CO2-neutrale synthetische brandstoffen eerder beperkt. En dat beïnvloed natuurlijk de prijs van een liter van het goedje. Zero Petroleum heeft zopas de orders geopend voor de eerste bidons synthetische brandstof. Acht bidons van 20 liter, die samen de '1st Barrel Launch Edition' vormen, kunnen worden gereserveerd voor een prijs van 50.000 pond per stuk, of iets minder dan 57.000 euro aan de huidige wisselkoers. Dat komt overeen met een prijs per liter van € 2.837... De brandstof wordt in 2023 geleverd.

Om het onderzoek te financieren!




Het geld dat op die manier binnenkomt, zal worden gebruikt om de productie van deze brandstof op grotere schaal te financieren. Extra andere bidons van 20 liter, die geleverd worden vanaf 2025, kunnen ook besteld worden tegen een prijs van 1.000 pond/stuk (het equivalent van 56,75 euro/l). Tegen 2027, wanneer de productie-installatie van het bedrijf op volle toeren draait, streeft Zero Petroleum naar een ‘meer democratische’ prijs van £3/liter(€3,4/l).


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie