Arnaud Henckaerts

10 JUN 2022

Komt Ford met een elektrische sportieveling?

Het merk plaagt in elk geval met een FordPerformance-model dat het zal tonen op het Festival of Speed in Goodwood later deze maand.

Een korte teaser op Twitter, meer geeft Ford voorlopig niet vrij over wat het op 23 juni toont in Goodwood. Veel is daarop bovendien niet te zien, maar wat er te zien valt, geeft wel een goede indicatie van wat we mogen verwachten. En wie hoopt op een elektrische versie van de Ford GT, is er waarschijnlijk aan voor de moeite.

Supervan voor de 21ste eeuw? 

Ford gebruikt samen met de hashtag #FordPerformance ook #FordPro, één van de nieuw opgerichte afdelingen binnen Ford die zich bezighoudt met de bedrijfsvoertuigen van Ford. Dat, in combinatie met de LED-streep en de aankondiging dat er ‘electrifying’ nieuws komt, doet ons vermoeden dat het gaat over een sportieve versie van de toekomstige Transit en Tourneo Custom. De normale versie daarvan werd begin mei aangekondigd.

Maar zal Ford in Goodwood enkel een sportief uitgedoste versie van die e-Transit Custom tonen, of wordt het een supersportieve uitvoering naar het voorbeeld van de Supervans bij Ford? Die kregen in het verleden de aandrijflijn van de GT40 of een F1 onder hun gepimpte bestelwagenkoetswerk. Gezien het feit dat Ford steeds meer inzet op elektrificatie is dat niet ondenkbaar. Mooi, maar qua geluid zal het in elk geval minder indrukwekkend zijn dan deze Supervan 3 die het merk enkele jaren geleden het circuit op stuurde in Goodwood.


Of misschien wordt het iets helemaal anders. Op de onthulling is het wachten tot 23 juni.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie