Sébastien Vanhouche

17 AUG 2022

Mahindra stelt 5 elektrische SUV’s voor in één keer!

Heb je nog nooit gehoord van deze Indiase autobouwer? Nochtans staat hij in de top-3 van de belangrijkste merken in het land. En nu staat het voor een elektrische revolutie dankzij de hulp van Volkswagen!

De Indiase autobouwer heeft besloten om een stevige sprong in de wereld van de elektrische mobiliteit te wagen! Het heeft de concurrentie in snelheid gepakt met de gelijktijdige voorstelling van 5 nieuwe modellen, verdeeld over 2 nieuwe merken: de XUV.e8, XUV.e9 en de BE.05, BE.07 en BE.09! Kortom, een heus leger van elektrische SUV's!

Bedankt Volkswagen... 

Al deze nieuwkomers zullen gebaseerd zijn op één enkel modulair elektrisch platform, ‘INGLO’. Dit platform is ontwikkeld met de hulp van Volkswagen en de MEB-architectuur van de Duitsers! Eenvoudig gesteld zullen bijna al deze SUV's de keuze bieden tussen een 60 en 80 kWh batterij. Ze zullen een laadcapaciteit hebben van 175 kW om in ongeveer een half uur tot 80% van hun batterij vol te kunnen laden. En niet te vergeten: ze zullen voorzien zijn van een V2L-functionaliteit

Tot 290 kW! 

Wat het motorvermogen betreft, zullen alle modellen twee configuraties hebben. De eerste zal voorzien zijn van één enkele motor die de achterwielen aandrijft, met een vermogensbereik van 170 (230 pk) tot 210 kW (285 pk). Een tweede variant met twee motoren en vierwielaandrijving zal ook verkrijgbaar zijn, in dit geval met een vermogen dat varieert van 250 (340 pk) tot 290 kW (395 pk)!


Strakke timing voor een ambitieus project

De eerste van deze 5 SUV's zullen binnen minder dan 18 maanden bij de Indiase dealer staan! 3 anderen zullen tussen 2024 en 2026 volgen. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de timing strak is! Bovendien wil de autobouwer dat al deze modellen 5 sterren halen in de NCAP crashtest. Als het op indrukwekkende aankondigingen aankomt, kan die van Mahindra wel tellen!


Advertentie
Advertentie
Advertentie