Sébastien Vanhouche

7 JUL 2022

Nio komt met 500 kW‑laders in China en Europa!

De Chinese autobouwer zet in op alle fronten: batterijwissels en snelladen, ultrasnel zelfs!

Op één en dezelfde dag neemt het Chinese Nio zijn 1000ste batterijwisselstation in gebruik en kondigt het de komst aan van een ultrasnelle lader met een vermogen van 500kW! Toegegeven, we zijn nog ver van de 3.750 kW van de MCS-stekker, maar het is toch al veel hoger dan wat we vandaag kennen. En de Chinese reus is van plan zijn twee technologieën parallel te blijven ontwikkelen. 

Wisselen en opladen 

"Andere producten en technologische vernieuwingen zullen binnenkort op de markt komen: 500 kW supersnel laden, derde generatie batterijwisselstations en een 800 V hoogspanningsbatterij," zegt NIO. Oplossingen die de elektrische auto steeds dichter bij de verbrandingsmotor zullen brengen als het gaat om het recupereren van actieradius. 

Nio richt zich op Europa

Hoewel deze oplader nog geen realiteit is, zal dat zeer binnenkort wel het geval zijn! Nio hoopt de eerste 500 kW oplaadstations binnen 6 maanden in China te kunnen plaatsen, maar tegelijkertijd ook in Europa! Het Oude Continent lijkt belangrijk voor de autobouwer. Nio zal tegen het eind van dit jaar 4 nieuwe markten betreden: Duitsland, Denemarken, Nederland en Zweden, en hoopt tegen 2025 in 25 Europese landen aanwezig te zijn. 


Advertentie
Advertentie
Advertentie