Pierre-Benoit Sepulchre

28 MRT 2024

Nissan wil autodieven ontmoedigen

De Japanse constructeur lanceert een nieuw bewakings- en volgsysteem.

We zijn intussen al ver verwijderd van het stuurslot om je auto te beveiligen. De technologie van vandaag levert namelijk zeer effectieve afschrikkings- en bewakingssystemen op om autodiefstal tegen te gaan. Tegenwoordig zouden sommige modellen zelfs zo moeilijk zijn om te stelen, dat ze actief worden vermeden door autodieven.

Nissan zou zich graag bij dit rijtje aansluiten met een nieuwe technologie die het binnenshuis heeft ontwikkeld. Het heet Stolen Vehicle Monitoring en wordt aangeboden als optie op de nieuwe Qashqai, X-Trail en de elektrische Ariya.

Hoe werkt het?

Het Stolen Vehicle Monitoring-systeem zit rechtstreeks ingebouwd in de NissanConnect Services-app en maakt het mogelijk om gestolen wagens te volgen en te lokaliseren dankzij de ingebouwde GPS. Sterker nog: zodra de locatie is bepaald, is de technologie van Nissan in staat om de politie te verwittigen in samenwerking met de telefoondienst van het land waarin de gestolen wagen zich bevindt. Het is zelfs mogelijk om vanop afstand het contact uit te schakelen en de wagen onbruikbaar te maken!

Heb je een compatibele wagen, dan kan je de dienst activeren voor een jaarlijkse abonnementskost van 99 euro. Dit contract kan volledig online worden afgesloten via de NissanConnect Services-app. Stolen Vehicle Monitoring werkt 24 uur op 24, 7 dagen op 7 en maakt gebruik van een apart callcenter, biedt de mogelijkheid om direct een melding te krijgen als je wagen wordt verplaatst en livetracking van de positie van de wagen. Op de Ariya is het ook mogelijk om de laadstatus en de temperatuur aan boord van de wagen te controleren via de app, wat ook al mogelijk is bij veel andere constructeurs.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie