Arnaud Henckaerts

23 AUG 2022

Ook Hennessey wil de snelste roadster ter wereld bouwen

Met 1.842 pk heeft de Venom F5 Roadster in elk geval de juiste kaarten in handen.

Net nu Bugatti met de W16 Mistral naar eigen zeggen de “ultieme roadster” voorgesteld heeft en waarschijnlijk binnenkort officieel een gooi zal doen naar de titel van ‘snelste roadster ter wereld’, komt het Amerikaanse Hennessey met zijn Venom F5 Roadster. En ja hoor, de Texanen ambiëren dezelfde titel.

30 stuks


De roadster is grotendeels identiek aan de Venom F5 Coupé, die volgens de metingen van Hennessey zelf 437 km/u gaat, maar er tegen dat het laatste exemplaar later dit jaar in productie gaat, nog wat extra km/u extra uit zou moeten persen. Om er een roadster van te maken, ontwikkelde het Amerikaanse merk een verwijderbaar koolstofvezel paneel zodat klanten ten volle kunnen genieten van de wind in de haren en het gebrul van de 1.842 pk sterke, 6,6 liter grote twin-turbo V8.

Het dak kan opgeborgen worden in een reistas van merinowol of net tentoongesteld worden op een voet die Hennessey speciaal ontwikkelde. Ideaal om in je garage gesprekken rond te houden over het feit of de F5 nu al dan niet zijn topsnelheid haalt. Hennessey belooft een topsnelheid van meer den 300 mijl per uur, of 482 km/u, een snelheid die het ook nog niet kon halen met de coupé… omdat er niet genoeg asfalt was. Maar dat zal de eigenaars van de 30 exemplaren die het merk wil bouwen waarschijnlijk niet deren.

De Venom F5 Roadster moet eind dit jaar in productie gaan. Hennessey wil 3 miljoen dollar voor elk van de 30 geplande exemplaren.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie