Pierre-Benoit Sepulchre

9 AUG 2023

Opel Experimental: de Manta‑reïncarnatie komt dichterbij

Deze concept car wordt begin september onthuld op het salon van München.

Opel heeft net de eerste beelden vrijgegeven van een concept car met de naam ‘Experimental’, die een nieuwe designtaal inluidt voor de volgende generatie auto’s van Opel. De designers van het merk met de bliksemschicht als logo gaan resoluut voor een sobere en pure stijl, met een koetswerk dat bijna volledig ontdaan is van opsmuk. Opel kondigt meteen ook aan dat het voortaan geen chroom meer gebruikt, maar wel LED-strips die ook functioneel kunnen zijn als dat nodig is. Concreet evolueert de ‘Vizor’-neus, die vandaag terug te vinden is op de Astra, de Corsa en de Mokka, stilaan naar een volledig zwart paneel met langgerekte LED-lichten.

Het interieur kan natuurlijk niet achterblijven, met ook hier een opmerkelijke soberheid. Opel geeft onder andere de voorkeur aan een head-up display in plaats van de gewoonlijke schermen.

Manta, geef je bloot!

We weten dat de Duitse afdeling van de Italiaans-Franse Stellantis-groep werkt aan de reïncarnatie van de Manta. En de Experimental zou ons een idee kunnen geven van hoe die eruit gaat zien. Alles wijst er dus op dat de Manta een 100 % elektrische en sportieve crossover wordt met plaats voor 4. Over de technische fiche van het model weten we echter nog niet veel, alleen dat het op het STLA-platform van de groep zal staan en twee elektromotoren krijgt. Afspraak in München in september om meer te weten te komen!

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie