Sébastien Vanhouche

27 AUG 2022

Tesla: een nieuwe versie van de Model Y voor minder dan € 50.000!

Met een prijs vanaf € 49.990 is dit zelfs de goedkoopste Tesla die je kan kopen!

De Amerikaanse autobouwer heeft een nieuwe instapversie toegevoegd aan zijn Model Y-gamma. Deze SUV, die in België momenteel € 49.990 moet kosten, is zelfs de meest betaalbare auto van de het merk! Logisch, want Tesla wil dat de Model Y de best verkochte auto ter wereld wordt! Om deze versie voor zo'n prijs te kunnen aanbieden, heeft de autobouwer helaas water bij de wijn moeten doen...

Achterwielaandrijving en 204 pk 

Het instapmodel Model Y is slechts uitgerust met één motor met 204 pk en een koppel van 350 Nm, die op de achteras geplaatst is. Daarmee kan hij nog steeds in minder dan 7 seconden 100 km/u bereiken, terwijl de topsnelheid 217 km/u bedraagt. Het is geen raket, maar het is ook verre van een luiaard!

50 kWh voor 455 km bereik

De achterwielaangedreven versie is minder krachtig en heeft een kleinere actieradius dan zijn soortgenoten met vierwielaandrijving. Zijn 50 kWh batterij geeft hem een rijbereik van slechts 455 km. Hij laadt ook iets langzamer op met een maximaal vermogen van 170 kW. De eerste exemplaren moeten voor het eind van het jaar geleverd worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie