Sébastien Vanhouche

29 FEB 2024

Tesla Roadster: 0‑100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Dat is toch wat Elon Musk beweert op Twitter - sorry, 'X' - over de nieuwe Tesla Roadster...

Zoals gewoonlijk heeft Elon Musk weer war stof doen opwaaien op Twitter, dat we tegenwoordig 'X' moeten noemen. De CEO heeft namelijk op zijn eigen platform aangekondigd dat je maar een seconde zal nodig hebben om in de toekomstige Tesla Roadster van 0 tot 100 km/u te stuiven! Een twee keer snellere tijd dan eerst werd aangekondigd bij zijn oorspronkelijke presentatie in... 2017!

Presentatie eind 2024, eerste leveringen in 2025

Maar Musk heeft niet enkel de sprinttijd van de Tesla Roadster vermeld, wat volgens hem ook nog eens het "minst interessante" is aan de wagen. Hij zegt ook dat de elektrische hypercar officieel voorgesteld zal worden tegen het einde van dit jaar, met vervolgens de eerste leveringen in 2025. Slechts 8 jaar na zijn eerste onthulling en 5 jaar na de oorspronkelijk geplande lanceringsdatum...

Niet meer dan enkele woorden

Helaas weten we verder nog niets meer over de volgende generatie Tesla Roadster. Het merk heeft niets officieel gecommunceerd over het model, en Musk heeft ook geen andere cijfers laten vallen. Zijn autonomie, die volgens de aankondiging in 2017 1.000 km zou bedragen, is dus niet bevestigd. Toch moet deze beperkte aankondiging weer hoop geven aan klanten die een pre-order hebben geplaatst, waarvoor ze 50.000 dollar moesten betalen om deel uit te maken van de 'Founder's Series'. Met een beetje geluk hebben ze volgend jaar dan eindelijk hun auto in handen.

?


Advertentie
Advertentie
Advertentie