Jean-Francois Christiaens

16 AUG 2018

Video: deze elektrische 4x4 wordt een stuk concreter

Het Amerikaanse Bollinger Motors meende het toen het zei dat het een 100 procent elektrische 4x4 wilde bouwen. Het elektrische retromodel wordt volop ontwikkeld en krijgt onder meer een “aerodynamische” snuit.

De Bollinger B1 werd vorig jaar als prototype gepresenteerd en moet in het – voorlopig dunbevolkte – segment van de “100 procent elektrische rustieke 4x4’s” terechtkomen. Deze video toont dat de ontwikkeling van het productiemodel in volle gang is. Onder meer de voorkant wijzigt vergeleken met het conceptmodel na het nodige werk in de windtunnel. Als je de rest van de auto ziet, zou je nochtans niet zeggen dat aerodynamica hoog op de agenda stond.

125 kWh

Op zijn website zegt Bollinger Motors dat het zijn hoekige 4x4 wil voorzien van een 125 kWh sterke batterij met een rijbereik van 200 mijl (320 kilometer) volgens de Amerikaanse EPA-norm. Eind volgend jaar moet de B1 in productie gaan; de eerste modellen worden begin 2020 verwacht. De Bollinger B1 zal eerst bedoeld zijn voor de Amerikaanse markt, maar moet uiteindelijk ook op andere markten verzeilen, waaronder Europa. Bollinger zou bekijken of het zijn model kan aanpassen aan de Europese homologatienormen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie