Vroom

16 JUL 2019

Zomer: je autobatterij heeft ook last van de warmte

In de winter een platte batterij door de koude? Dat gebeurt wel vaker. Maar ook in de zomer kan je batterij het laten afweten.

Iedereen weet dat een autobatterij in de winter last heeft van de koude. Maar ook in de zomer stijgt het aantal oproepen bij pechverhelpingsdiensten wegens batterijproblemen. Als het buiten zomers warm is, kan de temperatuur onder de motorkap sterk stijgen, en dus ook die van de batterij. Die moet daardoor harder werken. Ze kan zelfs oververhitten, maar dat komt minder voor.

Accessoires

Ventilatie en airco, handig op die warme dagen, vragen veel energie van een batterij. Op weg naar je vakantiebestemming komen daar nog eens verbruikers als een koelbox, tablets, opladers en andere zaken bij. Voor je op vakantie vertrekt, doe je er dus goed aan om de staat van je batterij en de vloeistof te checken. Vermijd ter plekke korte ritjes in de warmte, want de motor krijgt dan niet genoeg tijd om de batterij voldoende op te laden. Vermijd ook dat de radio of koelbox nog blijven werken als de motor uitgeschakeld is.

Advertentie
Advertentie
Advertentie