Sébastien Vanhouche

9 JUN 2022

Audi Charging Hub, ook in Zwitserland en Oostenrijk!

De Duitse autobouwer poot nieuwe elektrische ‘lounges’ neer in Duitsland en daarbuiten.

Eind 2021 nam Audi zijn eerste ‘Charging Hub’ in gebruik in Nuremberg. Het doel is om eigenaars van een elektrische auto die thuis niet kunnen laden een plek te bieden. Ze krijgen toegang tot een ruimte van bijna 200 m² wanneer ze gebruikmaken van één van de 6 snellaadpalen die voorzien zijn. En blijkbaar slaat het idee aan! In 4 maanden ontving Audi gemiddeld 35 klanten per dag voor een totaal van 3.100 laadbeurten. 60% van de laadbeurten waren toe te schrijven aan regelmatige klanten.

Zurich, Salzburg en Berlij

Door het succes van deze eerste installatie besliste Audi om er ook in het Zwitserse Zurich één te bouwen. Deze in de zakenwijk gelegen hub is compacter en beschikt over 4 laadpunten die elk een vermogen tot 320 kW kunnen leveren. De opening is voorzien voor het tweede semester van dit jaar. Daarna zal het merk met de vier ringen nog twee locaties openen met gelijkaardige afmetingen, in het Oostenrijkse Salzburg en in Berlijn.

Waarom niet in België

En dat is nog maar de start. Het merk zoekt actief naar nieuwe plaatsen voor zijn ‘premium’ stations, zowel in Duitsland als in het buitenland! Hoewel er op dit moment nog geen voor België voorzien is, kondigt de autobouwer voor 2023 wel al 3 bijkomende sites aan in Duitse grootsteden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie