Bruno Wouters

6 APR 2016

Guy Martin en de muur des doods: spektakel verzekerd!

Moeten we Guy Martin nog aan jullie voorstellen? Deze Britse lefgozer sleutelt tijdens de week aan vrachtwagens om in het weekend de dood in de ogen te kijken op de gevaarlijkste circuits ter wereld, zoals de legendarische TT op het eiland Man.

Martin draait zijn hand niet om voor waanzinnige uitdagingen, zoals een duel tussen zijn wedstrijdmotor, de BMW S1000RR, en een Formule 1-wagen met David Coulthard aan het stuur. Deze keer besloot gekke Martin om zijn naam in het Guinness-recordboek te vereeuwigen door het snelheidsrecord op de Wall of Death te verbreken. Daar rij je met een motor binnenin een cilinder die uit houten planken is opgetrokken. Bijzonder populair midden vorige eeuw, maar ook vandaag kom je zulke Muren des Doods af en toe nog tegen. Vaak worden er Indian-motorfietsen voor gebruikt. Het motormerk aarzelde dus niet om voor deze gelegenheid met Guy Martin in zee te gaan.

De Wall of Death, die in een verlaten hanger in het Britse Lincolnshire werd opgetrokken, heeft een omtrek van bijna 120 meter. Vier keer zo groot als een gelijkaardige kermisattractie. Met de Indian Scout die speciaal voor deze gelegenheid werd geprepareerd (stuur, wielen, voetsteunen,…) haalde Guy Martin een respectabele snelheid van 114 km/h, voldoende om zijn naam in het Guinness-boek te laten noteren. Toch probeerde hij opnieuw met een zelf ontworpen machine met BSa-driecilinder op vliegtuigbrandstof. Op die manier haalde hij een nieuw record van 126 km/h. En dat was live op televisie te volgen via Channel 4!
Advertentie
Advertentie
Advertentie