Jean-Francois Christiaens

10 DEC 2021

5 auto’s met een motor achterin voor minder dan 10.000 euro

Wie droomt er niet van puur genieten aan het stuur van een Porsche 911? Hoewel het plezier van een flat-six voor velen onder ons helaas niet past bij de inhoud van de portefeuille, is het perfect mogelijk om de geneugten van de wegligging van een auto met ‘alles achteraan’ te beleven voor een fractie van de prijs!

  1. 1. Fiat Nuova 500

We hebben het natuurlijk niet over de nieuwe stadsrakker van het merk, maar wel het model dat in 1957 gelanceerd werd! De beperkte wielbasis en de motor achterin beloven een duivelse wendbaarheid! Om je echt de daver op het lijf te jagen, kies je echter beter voor de Abarth of Puch-uitvoering! De anderen zijn eerder gemaakt om te genieten van het landschap met het gebrom van de tweecilinder op de achtergrond. 

  1. 2. Renault Dauphine

Je moet geen grote cavalerie onder je rechtervoet hebben om rijplezier te beleven! Met een dertigtal paarden kan de Dauphine je snel het koud zweet doen uitbreken: de voortrein die op het rechte pad blijft en de achtertrein die zich makkelijk laat verleiden tot een levendige uitstap maken van de Dauphine een uitstekende leerschool aan gematigde snelheden. Zijn look is een schattig pluspunt! 

  1. 3. Simca 1000

Als minder gekend alternatief voor de Renault 8 en de Dauphine, maar wel een stuk serieuzer dan die laatste, kende de Simca 1000 succes in de autosport! Voor minder dan 10.000 euro moet je niet teveel hoop koesteren om een Rallye-uitvoering in concours-staat op de kop te kunnen tikken, maar een meer ‘burgerlijke’ versie is ook ook al heel leuk!

  1. 4. Skoda Type 742

Een volledig vergeten model tegenwoordig! Hoewel hij al bij zijn lancering ouderwets was met zijn motor achteraan terwijl de concurrentie al overgeschakeld was op motoren vooraan en voorwielaandrijving, bleef de Skoda Type 742 toch 15 jaar in productie en werden er meer dan 2 miljoen van verkocht! Een mooi resultaat… Het is moeilijk om er één in goede staat te vinden, maar toch is hij redelijk robuust. 

  1. 5. Volkswagen Kever

Is een Porsche 911 te duur? Ga dan voor een Kever, die ook door Porsche ontwikkeld werd! Oerdegelijk en met een heerlijk ouderwetse look, maar ook met een… interessante wegligging die de nodige aandacht vereist op glad wegdek! Gelukkig word je waarschijnlijk nooit verrast door teveel vermogen...


Op zoek naar een oldtimer?

Ben jij op zoek naar een oldtimer? Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor oldtimers nu hier:


Advertentie
Advertentie
Advertentie