Sébastien Vanhouche

1 MRT 2024

Bugatti: van W16 naar V16!

De volgende hypercar van Bugatti krijgt een V16, en zal in juni 2024 uit de ateliers van Molsheim rollen!

We weten al dat Bugatti nog dit jaar de waardige opvolger van de Chiron en zijn afgeleiden voorstelt. Het model behoudt zijn verbrandingsmotor, maar zal helaas geen 8 liter-W16 met vier turbo's meer krijgen. Na zo'n twee decennia trouwe dienst sinds de lancering van de Veyron, mag deze iconische motor op pensioen... En vandaag krijgen we de motor te zien op video die hem zal opvolgen: een V16!

Een V16 "voor de eeuwigheid"

In een video op YouTube laat Bugatti ons al een glimp zien van het inlaatspruitstuk van deze edele motor, volledig vervaardigd uit carbon, waarop je ook de ontstekingsvolgorde van zijn 16 cilinders kan aflezen. Molsheim laat zelfs het geluid van deze gloednieuwe V16 horen! Een motor die "niet enkel voor het heden, en zelfs niet voor de toekomst, maar wel voor de eeuwigheid is geschapen", aldus Bugatti.

Afspraak in juni

Helaas zal het nog enkele maanden duren voor we de hypercar die deze bijzondere motor krijgt in levenden lijve zullen kunnen ontdekken. Maar we weten wel al wanneer hij wordt onthuld! Bugatti heeft namelijk aangekondigd dat het derde model in het moderne tijdperk van het merk in juni 2024 voorgesteld wordt! We zetten het alvast in onze agenda. Het gebeurt maar een keer per decennium dat Bugatti een gloednieuw model onthult, het is dus een gelegenheid om niet te missen!

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie