Arnaud Henckaerts

15 NOV 2022

Tesla breidt de goedkopere daluren aan zijn Superchargers uit

Ook overdag kan je nu goedkoper ‘tanken’ bij het laadnetwerk van de Amerikaanse autobouwer.

Energieprijzen swingen de pan uit, en dus verhoogde ook Tesla in september de prijzen per kWh voor zijn Supercharger laadnetwerk. Maar in oktober introduceerde de Amerikaanse autobouwer voor een aantal stations een systeem met variabele laadtarieven, afhankelijk van de uren. Dat systeem wordt nu uitgebreid, zowel geografisch als qua uren.

Besparingspotentieel

Je laadt voortaan aan alle Superchargers goedkoper tijdens de daluren. En die daluren zijn niet langer beperkt van 22u tot 6u, maar zo goed als de hele dag. Enkel tussen 16u en 20u betaal je nog de volle pot. Op die manier wil Tesla de oplaadbeurten op zijn netwerk beter spreiden en eventuele wachttijden op piekmomenten vermijden. Groot is het verschil niet, € 0,62 tegen € 0,70 per kWh, maar voor wie veel kilometers maalt en dus vaak oplaadt, kan de totale besparing oplopen, gemeten over een volledige maand.

Ook in andere Europese landen zijn er verschillen van toepassing, dus het loont de moeite om de verschillen in tarieven te bekijken als je vaak gebruikmaakt van het Tesla laadnetwerk. Ook al omdat Tesla in de Toekomst vaker prijsfluctuaties gaat toepassen, afhankelijk van de situatie op de energiemarkt.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie