Arnaud Henckaerts

19 MEI 2022

Brabus gaat vreemd

De Duitse tuner doet zijn ding nu niet enkel meer met modellen uit de Mercedes-stal maar ook met Porsches en zelfs een Rolls-Royce.

Brabus kennen we vooral van zijn van de pot gerukt creaties op basis van Mercedes-modellen (en Smart), waaronder de G-Klasse, de ene vaak nog extremer dan de andere. Maar het merk lijkt de laatste tijd steeds meer te diversifiëren. Zo werkt het ook aan een boot en gaat het samenwerkingen aan met horlogemerken en heeft het een eigen kledinglijn. Maar nu gaat Brabus nog een stapje verder en biedt het ook tuning voor andere merken.

Brabus 700


Deze creatie is gebaseerd op de Rolls-Royce Ghost, die getrakteerd wordt op een ‘bespoke’ interieur, koolstofvezel koetswerkaddenda en ‘shadow chrome’ voor een sportievere look. De werkplaats in Bottrop ging ook aan de slag onder de motorkap, waardoor de 6.7 liter twin-turbo V12 nu 700 pk levert. Goed voor een 0 naar 100-sprint in 4,6 seconden.

Brabus 820


Een Porsche met 820 pk dus, gebaseerd op 911 Turbo S Cabrio. Dankzij het extra vermogen en het koppel van 950 Nm presteert deze bolide het met zijn 3,8 liter twin-turbo boxer om vanuit stilstand in 2,5 seconden de 100 km/u aan te tikken. Uiteraard beschikt ook de 820 over de nodige carbon opsmuk en 22 duim grote Brabus Monoblock velgen.

Brabus for Porsche Taycan


Geen cijfertje in de naam van deze creatie, wat betekent dat Brabus zich enkel concentreerde op de looks van de elektrische vierdeurs coupé van Porsche. Ook hier de typische ‘Black and Bold’ aanpak van het huis en de obligate 22 duim grote Monoblocks. Binnenin ziet hij er eerder ‘bright & green’ uit...


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie