Jean-Francois Christiaens

19 JUL 2023

Koopje van het moment: Rover 200 Cabriolet, betaalbare Britse klasse!

Hoewel cabrio's grotendeels zijn verdwenen uit het huidige assortiment bij de constructeurs, zijn er nog steeds goede koopjes te vinden op de tweedehandsmarkt. Te beginnen met de Rover 200, een gezinscabrio die je nog kan vinden voor minder dan 5.000 euro!

Rover lanceerde in 1989 de 200-reeks. Om eerlijk te zijn is het merk daarbij niet vanaf een leeg blad begonnen, want op het einde van het decennium kon de Britse constructeur genieten van een interessant partnerschap met Honda. De 200 was dan ook in feite een Honda Concerto met een nieuwe badge... Wat op zich geen probleem hoeft te zijn, want het model heeft een elegante lijn en de Britse klasse is duidelijk aanwezig.

Rolhoepel

Rover breidde al snel het gamma uit en lanceerde ook een cabrioversie in 1992. Een model waarbij het niet aan stijl ontbrak, ook al wordt de lijn een beetje verpest door de centrale rolhoepel, typisch bij cabrio's van die tijd. Onder de motorkap werden er twee benzinemotoren aangeboden: een 1,4 liter-viercilinder van 90 pk van Rover-makelij, of een 1,6 liter-viercilinder van Honda met 122 pk. Beide motoren waren modern voor hun tijd en droegen bij aan het rijplezier!

Evoluties

In 1994 kreeg het model een facelift, waarbij de 1.6 verdween uit het gamma, al kreeg de 1.4 een dikke 10 pk extra. Het werd de zwanenzang van de cabriolet bij Rover, want twee jaar later ging het model uit productie en kreeg het nooit nog een opvolger.

Vandaag

De Rover 200 Cabrio komt niet erg veel voor in de zoekertjes, wat echter niet hoeft te betekenen dat hij onbetaalbaar is geworden. Je vindt nog een net exemplaar voor minder dan 5.000 euro, aangezien het model nog steeds niet erg gewild is. Een koopje! Afgezien van enkele details zoals de roestgevoelige wielkasten achteraan, heeft de auto geen grote gebreken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie