Sébastien Vanhouche

28 JAN 2022

Lotus onthult de eerste schets van zijn elektrische sportwagen

De autobouwer belooft dat zijn batterijen licht en snel op te laden zijn dankzij een nieuw partnership met specialist Britishvolt.

Lotus nam onlangs afscheid van zijn huidige gamma, maar nog niet van de verbrandingsmotor. De Emira zal de laatste auto van het merk zijn die benzine lust. Daarna schakelt het Britse merk over op volledig elektrische modellen. En dat vat het niet licht op! Lotus heeft immers net een partnership aangekondigd met de Britishvolt voor de ontwikkeling van zijn toekomstige 100% elektrische sportwagen.

E-sprit?

Een silhouet, dat is alles wat Lotus ons toont op dit moment. Een puur gelijnde en gestrekte vorm die doet denken aan een model uit de geschiedenis van het merk: de Esprit! Het merk en zijn nieuwe partner beloven dat ze zich tijdens de ontwikkeling voornamelijk zullen concentreren op het snelladen, maar vooral ook op een gewichtsbesparing voor de batterijen! En als er één autobouwer is die gewicht kan besparen, dan is het wel Lotus. “Light is right”, dat was het devies van Colin Chapman!

Twee batterijen

De sportwagen zal op een volledig nieuw modulair onderstel staan dat de naam ‘Project LEVA’ krijgt en speciaal ontwikkeld wordt voor een elektrische aandrijving. De autobouwer zal de keuze bieden tussen een configuratie met 469 pk, gekoppeld aan een batterijpakket van 66,4 kWh en een tweede met 872 pk die beschikt over een batterijcapaciteit van 99,6 kWh. Maar dat alles is nog niet voor meteen...

Het wordt druk!


Op kortere termijn concentreert Lotus zich op de komst van zijn eerste SUV, die voorzien is voor de lente van 2022. “In de komende maanden zullen we de Type 132 onthullen, een volledig nieuwe, 100% elektrische SUV, en we bevestigen dat drie andere elektrische voertuigen opkomst zijn,” kondigde Lotus-directeur Matt Windle aan. Één van die drie toekomstige modellen is ongetwijfeld deze sportwagen.



?

Advertentie
Advertentie
Advertentie