Sébastien Vanhouche

16 JAN 2024

MG3: facelift en naar Europa op 26 februari?

MG brengt zijn kleinste stadswagen mee naar Genève om er de facelift te onthullen. Kondigt het merk daarmee ook de komst van het model naar de rest van Europa aan?

De Chinees-Britse stadswagen MG3 is al sinds 2019 beschikbaar in Engeland en krijgt zeer binnenkort een facelift. Een update die MG officieel voorstelt op het autosalon van Genève, dat doorgaat van 26 februari tot 3 maart 2024. Dankzij enkele beelden die het merk op zijn sociale media heeft gepost, weten we al dat de look en de grote grille sterk overeenkomen met die van de nieuwe EHS, die ook recent een facelift heeft gekregen.

Kleine benzinemotor voor de MG3

Aan de overkant van het Kanaal is de stadswagen van MG uitgerust met een atmosferische 1,5 liter-benzinemotor. Die ontwikkelt 78 kW (106 pk) en 137 Nm koppel. Voldoende vermogen om in 10,4 seconden naar 100 km/u te accelereren en een topsnelheid te halen van 170 km/u. Deze bescheiden cavalerie wordt enkel naar de voorwielen overgebracht via een manuele vijfversnellingsbak. We vermoeden dat deze krachtbron ongewijzigd blijft na de facelift.

Vanaf 16.700 euro in Europa?

De grootste sterkte van de MG3 is natuurlijk zijn instapprijs, die begint bij 14.320 Britse pond in het Verenigd Koninkrijk, wat overeenkomt met iets minder dan 16.700 euro tegen de huidige wisselkoers. We hopen dat die prijs net zo aantrekkelijk blijft nadat het model zijn oversteek heeft gemaakt over het Kanaal. De facelift van de MG3 zou namelijk ook moeten betekenen dat het model in de rest van Europa beschikbaar wordt.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie