Arnaud Henckaerts

17 NOV 2022

Toyota pakt uit met de elektrische bZ Compact SUV Concept

Als het tot een productiemodel komt, moet dat in de toekomst een plaats krijgen onder de bZ4X.

Gisteren toonde Toyota nog de vijfde generatie van de Prius die bij ons enkel verkrijgbaar zal zijn als plug-in hybride, vandaag is het de beurt aan een elektrische compacte SUV. Een emissievrije opvolger voor de C-HR met andere woorden. Hij zou de tweede SUV kunnen worden in de 100% elektrische bZ-lineup, kort voor ‘beyond zero’, na de bZ4X. Bij ons althans, want voor China onthulde Toyota al een bZ3 berline. Veel details over de nieuwe concept car ontbreken voorlopig echter nog.

Duurzaam en met persoonlijke assistent

Zo geeft Toyota in december pas info vrij over het technische gedeelte en de waarschijnlijkheid van een productievervolg, al lijkt dat evident gezien de toekomstplannen van het merk, maar zegt het wel dat de bZ Compact SUV Concept van meet af aan ontworpen is als een elektrisch model. Het minimalistische en gestroomlijnde design moet niet enkel zorgen voor een aantrekkelijke look, maar ook dat het stroomverbruik binnen de perken blijft, ondanks “dynamische prestaties”. Toyota wil de milieu-impact verder beperken door het gebruik van duurzame materialen.

Ook vanbinnen zet het Japanse bedrijf in op duurzaamheid, met milieuvriendelijke accenten zoals zetels van plantaardige en gerecycleerde materialen. Al even 2022: de auto krijgt een innovatieve persoonlijke assistent die “de bestuurder en passagiers verbindt met het voertuig via audiosignalen en lichtsignalen doorheen het interieur, die reageren op verzoeken of commando's van de passagiers voor- of achteraan.” We zijn benieuwd.

Toyota belooft meer info over de bZ Compact SUV Concept in de loop van de maand december.


Advertentie
Advertentie
Advertentie