Pierre-Benoit Sepulchre

12 SEP 2022

Video: dit is het autonome voertuig waarmee Uber Eats je eten komt leveren

Deze robot op wielen houdt het voedsel warm of koud!

Apps als Deliveroo, Uber Eats of Just Eat zijn een enorm succes in steden. Een heel praktische optie voor wie niet graag kookt, maar een verre van perfecte oplossing. Behalve het afmattende werk voor de bezorgers die 's zomers en 's winters met de fiets rondrijden, komen de bestelde gerechten vaak dooreengeschud of koud aan. Dat is een probleem als je zo snel mogelijk een pizza of een hamburger wil eten...

De oplossing? Nuro.

Het Amerikaanse bedrijf Uber Eats is zich bewust van de tekortkomingen van het thuisbezorgen van maaltijden en is daarom op zoek gegaan naar oplossingen. Eén daarvan is een doelgericht gebouwd voertuig dat Nuro heet. Dit 100% autonome rijtuig (zonder chauffeur!) is ontworpen om de te bezorgen gerechten op te halen bij de restaurants en ze dan te bezorgen bij klanten die via de applicatie een bestelling geplaatst hebben.

Nuro heeft twee afzonderlijke compartimenten die meer dan 200 kg lading kunnen vervoeren. Eén van de vakken is bestemd voor gerechten die warm gehouden moeten worden, terwijl het andere bestemd is voor bereidingen die gekoeld moeten worden. Het nieuwe voertuig zal binnenkort voor het eerst gebruikt worden in het Califonische Mountain View en Houston, in Texas. Op het Oude Continent zullen we waarschijnlijk nog enkele jaren moeten wachten voor we Nuro in het straatbeeld zullen zien!


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie