Sébastien Vanhouche

18 JAN 2023

Volvo gaat een elektrische monovolume bouwen

De tweelingbroer van de Zeekr 009 zal eerst gelanceerd worden in China. Afwachten of hij ook naar Europa komt...

Tijdens een interview met de collega’s van CarNewsChina.com heeft Volvo de komst van een aantal nieuwe modellen in zijn gamma officieel bekendgemaakt, waaronder een luxueuze monovolume. Een model voor de Chinese markt, maar dat we ook wel de oversteek zien maken naar Europa, gezien het faam van de Scandinavische autobouwer op het Oude Continent.

Een Scandinavische Zeekr 009

Hoewel zijn naam nog niet bekend is, weten we wel dat deze monovolume zijn onderstel, batterij en motoren zal delen met de onlangs door Zeekr voorgesteld 009. De Chinese autobouwer maakt immers, net als Volvo, deel uit van de Geely-groep. Ook het Scandinavische model zal dus veel vermogen onder de motorkap hebben, of liever onder de bodem! 

Tot 545 pk en 822 km rijbereik? 

In zijn meest luxueuze uitvoering beschikt de Zeekr 009 over twee motoren die samen een totaalvermogen leveren van 545 pk en een koppel van 700 Nm! Ze worden van stroom voorzien door een batterij met een capaciteit van 140 kWh, goed voor een rijbereik van 822 km! Deze cijfers zouden van de Scandinavische monovolume een serieuze concurrent maken voor de Maxus Mifa 9, die je op het Autosalon van Brussel in Paleis 6 kan bewonderen. Rest de vraag of Volvo hem in Europa op de markt zal brengen…

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie