Sébastien Vanhouche

16 AUG 2022

Aston Martin DBR22: een unieke Q‑hommage!

Als verjaardagscadeau heeft de ‘bespoke’ Q-afdeling van Aston Martin een 715 pk sterke speedster ontworpen met nostalgische trekjes!

Om de 10de verjaardag te vieren van zijn 'Q' afdeling, het maatwerkdepartement van de Britse autobouwer die ook de Victor en Vulcan creëerde, besloot Aston Martin een sprong terug in de tijd te maken naar de jaren 1950 om deze DBR22 te creëren. Deze speedster put immers rechtstreeks inspiratie uit de DB3S en de DBR1. Die laatste won in 1959 de 24 uren van Le Mans.

V12 met 715 pk!

Net als zijn legendarische voorouders heeft de DBR22 geen dak! En net zoals bij racewagens is er aan vermogen onder de motorkap geen gebrek. Onder die motorkap zit de 5.2-liter grote twin-turbo V12 die ook in andere DBR-modellen te vinden is, en een automatische 8-traps versnellingsbak. 





Alleen is dat blok hier opgevoerd tot 715 pk en een koppel van 753 Nm! Genoeg om de Britse bolide in 3,4 seconden naar de 100 km/u te katapulteren en een topsnelheid van 319 km/u te bezorgen! Tenminste, in theorie...

Nog een concept, maar...

Op dit moment zit deze superkrachtige machine nog in het conceptstadium. Maar we gaan ervan uit dat als er een paar rijke klanten opduiken voor de machine die getoond wordt tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance van 19 tot 21 augustus, Aston Martin met plezier een paar exemplaren zal verkopen voor bedragen die waarschijnlijk minstens zeven cijfers tellen.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie