Pierre-Benoit Sepulchre

7 MEI 2021

Deze filmster op vier wielen staat te koop

De Lykan HyperSport had een rol in Fast & Furious 7

In juli van dit jaar verschijnt in de zalen een nieuwe episode van de Fast & Furious-saga. Zoals gebruikelijk spelen dikke motoren een hoofdrol, een recept dat nog niet is veranderd sinds de Amerikaanse reeks in 2001 begon.

Een van de bolides die hun spierballen laten rollen in de film is de Lykan HyperSport, gebouwd door W Motors. Die kleine constructeur werd in 2012 opgericht in Libanon en is ondertussen naar de Arabische Emiraten verkast, waar het druppelsgewijs supercars bouwt.

Porsche-hart

De HyperSport is een coupé met futuristische lijnen die wordt aangedreven door een zescilinderboxer met twee turbo’s, ontwikkeld door Ruf Automobile uit Duitsland. Uit zijn cilinderinhoud van 3.700 cc haalt hij 780 pk en een koppel van 960 Nm, een kracht die enkel aan de achterwielen wordt doorgegeven.

Voor de film heeft W Motors tien exemplaren gebouwd die bij stuntwerk zijn gebruikt. Negen daarvan zijn vernield of zwaar beschadigd tijdens de opnames. Op 11 mei wordt het enige overlevende exemplaar geveild door RubiX. Ter herinnering: toen de Lykan HyperSport op de markt kwam, was hij de duurste productiewagen van zijn tijd, met een prijskaartje van 2,8 miljoen euro voor belastingen.

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie