Sébastien Vanhouche

31 MEI 2023

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Italiaanse supercar wordt geschat op meer dan 5 miljoen euro door Monaco Car Auctions!

Het gebeurt niet elke dag dat er een Ferrari Enzo onder de hamer wordt gebracht. Er zijn dan ook slechts 400 exemplaren gebouwd van de Italiaanse supercar. Bovendien is dit exemplaar, dat in perfecte staat verkeert, niet zoals de anderen. En dat is geen overstatement, want het is niet enkel 'Scocca n.1', ofwel de allereerste Enzo die van de productielijn rolde, maar het is ook nog eens de auto van niemand minder dan Fernando Alonso!

Buitengewone stamboom

Inderdaad, ter gelegenheid van een speciale veiling gewijd aan wagens van het merk met het steigerende paard, heeft de tweevoudige F1-wereldkampioen besloten om plaats te maken in zijn garage. En daarbij kunnen we wel zeggen dat Alonso zorg heeft gedragen voor zijn Enzo. Zijn atmosferische 6 liter-V12 van 660 pk heeft amper 4.800 km gereden nadat hij van de band rolde in Maranello.

Meer dan 5 miljoen

Deze buitengewone Enzo wordt op 8 juni geveild door Monaco Car Auctions. Dankzij zijn indrukwekkende afkomst en zijn status als allereerste Enzo, heeft het Monegaskische veilinghuis hem geschat op meer dan 5 miljoen euro! Fernando Alonso zelf hoopt dan weer dat "de nieuwe eigenaar dit unieke stuk zeer zal waarderen". Als die eigenaar er meer dan 5 miljoen euro voor moet ophoesten, hopen we dat ook...

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie