Jean-Francois Christiaens

12 JUL 2023

Ferrari KC23: circuitmonster in maatpak

Ferrari heeft de nieuwste creatie van zijn One-Off-afdeling onthuld: de KC23. Een sculpturale coupé geboren uit de inbeelding van "een van de meest gepassioneerde verzamelaars van het merk".

Ondanks het feit dat Ferrari wordt 'overspoeld met bestellingen' sinds de lancering van de SUV Purosangue, vindt het Italiaanse sportwagenmerk nog de tijd om nieuwe, exclusieve bolides te ontwerpen (zoals de recente SF90 XX, de snelste Ferrari-straatauto aller tijden), maar ook om speciale bestellingen voor zijn meest exclusieve klanten te bouwen. De maatwerkafdeling One-Off van Ferrari heeft net het doek van zijn nieuwste creatie tot nu toe gehaald. Het model heet KC23 en zet de lijn verder van de SP48 Unica, de SP51 en de rest van de meest iconische unieke creaties van het merk.

488 GT3 Evo 2020

In dit geval diende een 488 GT3 Evo-racewagen uit 2020 als ruggengraat voor het project. Die kreeg een volledig nieuwe carrosserie volgens de wensen van een rijke Ferrari-klant. Om precies te zijn, is hij ontworpen met als doel "een gedurfde en extreme visie te vormen op hoe gesloten racewagens van de toekomst er zouden kunnen uitzien".

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie