Sébastien Vanhouche

10 JAN 2024

Deze conceptcars van Honda komen echt in 2026

Tijdens de CES in Las Vegas heeft Honda twee conceptcars onthuld die ook echt een paar productiemodellen vooraf gaan. De Saloon en de Space-Hub krijgen zelfs een nieuw logo.

De CES draait op volle toeren! Na Kia, Volkswagen en Mercedes is het nu aan de Japanse constructeur Honda om even in de spotlight te staan, dankzij twee interessante conceptcars. Ze heten Saloon en Space Hub en maken allebei deel uit van de nieuwe '0 Series' van het merk. De eerste van deze twee concepts is een berline die "het ultieme rijplezier in het elektrische tijdperk" moet vertegenwoordigen, terwijl de tweede een minibusje is met een volledig modulair interieur.

Lichte en plezierige elektrische conceptcars

Aangezien het nog steeds om conceptcars gaat, heeft Honda nog niets van technische informatie gelost over deze modellen. De constructeur benadrukt enkel meerdere keren het belang van een laag gewicht en van rijplezier. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Het merk heeft wel nog aangekondigd dat beide toekomstige modellen over steer-by-wire-technologie beschikken en dat het maar 10 tot 15 minuten zou duren om van 15 tot 80% batterijniveau op te laden.

Productieversies in 2026

En hoe ongelooflijk het ook lijkt, worden deze twee bijzondere conceptcars ook werkelijkheid in de nabije toekomst! Honda kondigt namelijk aan dat de productiemodellen rechtstreeks geïnspireerd op deze conceptcars zullen uitkomen in 2026. En om deze vernieuwing in de verf te zetten, heeft de Japanse constructeur ook zijn logo herwerkt om het wat strakker te maken. Het zal dienen als herkenningspunt voor alle toekomstige elektrische modellen van het merk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie