Sébastien Vanhouche

29 MRT 2024

Kia onthult een nieuwe hatchback!

Kia heeft op het autosalon van New York een nieuwe vijfdeurs hatchback voorgesteld! Wordt dit de opvolger van de Ceed in Europa?

Kia is naar het autosalon van New York getrokken met de opvolger van zijn compacte berline Forte, een model dat tot nu toe enkel in de Verenigde Staten werd verkocht. Het nieuwe model heet K4, en komt niet enkel als sedan op de markt, maar ook als deze gloednieuwe en best aantrekkelijke hatchback, de K4 5DR! 

Twee verbrandingsmotoren

De hatchbackversie van de Kia K4 is korter en dynamischer gelijnd dan de sedan, maar deelt wel zijn twee motorisaties met die laatste. Amerikaanse klanten krijgen daarmee de keuze tussen twee 'pure' verbrandingsmotoren. Het instapmodel krijgt een atmosferische 2 liter-viercilinder op benzine van 137 pk en 179 Nm, met daarboven een 1,6 liter-turbobenzine van 190 pk en 264 Nm.

Binnenkort naar Europa?

Nu hij ook als hatchback is voorgesteld, lijkt het steeds waarschijnlijker dat de K4 de opvolger wordt van de huidige Ceed in Europa. Maar zelfs als dat het geval wordt, is het nog niet voor meteen, want de Zuid-Koreaanse hatchback heeft zelfs nog geen officiële lanceringsdatum in de VS. En als hij toch hierheen komt, zal het waarschijnlijk met een andere naam zijn, want in het Frans klinkt K4 niet al te aantrekkelijk...

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie