Arnaud Henckaerts

23 NOV 2022

Mercedes introduceert een abonnement voor… snellere acceleratietijden

Amerikaanse kopers van de EQ-modellen van het merk kunnen intekenen op een abonnement met een prijskaartje van $ 1.200 per jaar.

Opties tegen betaling activeren via ‘over the air’ updates, het is voor veel merken één van de manieren om in de toekomst extra geld te verdienen aan auto’s. BMW haalde een tijd geleden al de pers met een abonnement op zetelverwarming, maar Mercedes gaat nu nog een stapje verder. Voor Amerikaanse klanten dan toch…

Acceleration Increase’

In zijn Amerikaanse online shop biedt het Duitse merk een abonnement aan voor zijn elektrische EQ-modellen die ‘acceleration increase genoemd wordt. Afhankelijk van het model krijgen de elektromotoren een vermogensboost die moet zorgen voor snellere 0 naar 100-tijden. De EQE en EQS SUV gaan met die upgrade 0,8 tot 1 seconde sneller naar de 96 km/u (0-60 mijl per uur).

Op zich niet opmerkelijk dat klanten kunnen kiezen via een update kunnen kiezen voor meer vermogen, iets wat eerder al bij Tesla te zien was en ook de elektrische Dodge Charger zal krijgen. Het gekke bij Mercedes is dat het geen eenmalige aankoop is, maar dat het merk er een jaarlijks forfait van $ 1.200 voor aanrekent. Tenzij dat illegaal wordt natuurlijk… Of de upgrade in de toekomst ook naar Europa komt is niet duidelijk op dit moment, maar aangezien verzekeringstarieven en fiscale kosten bij ons vaak berekend worden op het motorvermogen, lijkt dat voorlopig niet echt vanzelfsprekend.


Advertentie
Advertentie
Advertentie