Pierre-Benoit Sepulchre

25 JUL 2023

Mitsuoka Himiko: de Japanse Morgan Aero 8!

Er worden slechts 10 exemplaren geproduceerd!

Het Japanse Mitsuoka is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van neo-retrowagens op basis van hedendaagse modellen. De Mazda MX-5 is een populaire basis voor het bedrijf, aangezien Mitsuoka al verschillende generaties van zijn roadster Himiko heeft gebouwd op basis van de MX-5.

De nieuwste editie van deze kleine cabrio is net onthuld door Mitsuoka, dat erbij vertelt dat er slechts 10 exemplaren worden geproduceerd. Het design is maar weinig veranderd ten opzichte van de vorige generaties, met een ellenlange motorkap en een zeer korte kont die doen denken aan de Jaguar XK120 of, iets recenter, de Morgan Aero 8. Zoals het een Japanner betaamt, wordt er maar één uitrustingsniveau aangeboden, terwijl de toekomstige klanten kunnen kiezen tussen 7 verschillende koetswerkkleuren. De uitrusting is bovendien allesbehalve karig, want de Himiko wordt geleverd met verwarmbare lederen zetels, cruise control, verkeersbordherkenning, GPS en... een CD-speler.

Onder de motorkap zit een van de twee motoren die Mazda standaard meelevert in zijn Miata/MX-5, namelijk de 1,5 liter-viercilinder op benzine, gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met 6 verzetten. Dat levert een vermogen van 131 pk en een koppel van 150 Nm op. Wil je een van de 10 exemplaren bemachtigen, dan moet je zo'n 45.000 euro overmaken aan Mitsuoka!

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie