Sébastien Vanhouche

6 JUL 2022

Op vakantie met een diesel? Opgepast met AdBlue!

Vorig jaar zagen pechverhelpingsorganisaties het aantal AdBlue-pannes stijgen met 24,5 %!

Heel wat Belgen rijden met een diesel, meer dan 44% volgens de overheid. Het is een brandstof die ideaal is voor wie veel rijdt en lange afstanden aflegt, zoals de weg njaar je vakantiebestemming! Dieselwagens zijn ook properder dan ooit, onder andere dankzij AdBlue. Maar opgepast! Hoewel dit additief zorgt voor een verlaging van de schadelijke uitstoot van voertuigen, kan het ook zorgen voor problemen. 

Steeds meer pannes! 

Pechverhelpingsorganisaties zoals Touring of VAB waarschuwen eigenaars van auto’s die uitgerust zijn met AdBlue-technologie. Ze hebben gemerkt dat veel bestuurder te lang wachten voor ze bijvullen, en daardoor zijn er meer pannes. Vorig jaar werd een verhoging met 24.5% van het aantal AdBlue-pannes geregistreerd.

Pomp of bidon? 

Om het AdBlue-reservoir terug te vullen, heb je verschillende opties. Er zijn pompen waar een liter AdBlue ongeveer € 1 kost. Jammer genoeg beschikt niet elk tankstation over een pomp. Maar je kan ook een bidon kopen. Die zijn bijna overal beschikbaar, maar ze zijn iets duurder. Reken op € 2 per liter.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie