Sébastien Vanhouche

14 MRT 2024

Scoop: is dit de nieuwe Mercedes EQC SUV of elektrische GLC?

Onze spionnen hebben een SUV betrapt die weleens de tweede generatie Mercedes EQC (SUV) zou kunnen zijn. Of de elektrische versie van de GLC...

De wintertests draaien op volle toeren voor de nieuwe automodellen die we de komende maanden en jaren te zien zullen krijgen. Deze keer hebben onze spionnen een SUV betrapt die weleens de tweede generatie EQC SUV zou kunnen zijn, meer bepaald zijn sportieve AMG-versie! Een versie die we herkennen aan zijn grote velgen, waarachter al even grote remklauwen en -schijven te zien zijn. 

MB.EA-platform op 800 V en een versnellingsbak!

Deze tweede generatie van de Duitse elektrische SUV wordt hoogstwaarschijnlijk op een nieuw platform gebouwd, dat speciaal is ontworpen voor elektrische aandrijflijnen. Deze MB.EA-architectuur is gemaakt voor 800 V-batterijen, een of twee motoren en zelfs de mogelijkheid van een versnellingsbak met twee verzetten om het verbruik te verlagen. Deze nieuwe EQC SUV zou dus lange afstanden moeten kunnen afleggen per laadbeurt, en ook nog eens snel weer kunnen opladen. 

EQC SUV of elektrische GLC?

De camouflage op de SUV die onze spionnen hebben gespot, doet helaas goed zijn werk. Het is moeilijk om een indruk te krijgen van hoe het model er zal uitzien... Dat gezegd zijnde, lijkt het erop dat Mercedes de ultragladde en ronde vorm van zijn huidige elektrische modellen wat achter zich heeft gelaten. Waar de Duitse constructeur ook mee stopt, is de EQ-benaming voor zijn elektrische modellen. Dit model zou dus als elektrische GLC door het leven kunnen gaan in plaats van als EQC SUV. Maar voor bevestiging daarvan is het nog wachten op 2025, wanneer het model wordt voorgesteld.

?


Advertentie
Advertentie
Advertentie