Sébastien Vanhouche

14 JUL 2022

Te koop: één van de meest exclusieve Ferrari's ter wereld

De Britse specialist GTO Engineering biedt een bijzonder exclusieve Ferrari aan: het enige exemplaar dat op deze manier van een koetswerk voorzien werd.

Wat je ziet is het 16de exemplaar van de Ferrari 250 Lusso. Deze auto, die oorspronkelijk heel elegant en sportief was, kreeg een stevige testosteronkuur van koetwerkbouwer Fantuzzi, die hem een look zoals die van de GTO gaf.





Een unieke globetrotter

Deze 250 Lusso verliet de fabriek in Maranello met een grijs koetswerk en werd nieuw geleverd aan een zekere Luciano Pederzani. Hij was geen onbekende in de autowereld, want hij was samen met zijn broer de eigenaar van het Tecno team dat Formule 2 en Formule 3 auto's assembleerde. Het was op hun verzoek dat de Ferrari in 1965 een nieuw koetswerk kreeg van de hand van Fantuzzi, die ook de vaste koetswerkbouwer was voor hun racewagens.





Na zijn transformatie is het minste wat we kunnen zeggen dat hij goed gereisd heeft! Van Venezuela naar New York en daarna terug naar Italië en vervolgens Hawaï! De volgende stop was Engeland, waar hij uiteindelijk bijna 30 jaar bleef en in 2011 een volledige restauratie kreeg door DK Engineering. Ongetwijfeld zal je in deze bolide de ster zijn van elke 'concours d'élégance' en oldtimerrally!

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie