Sébastien Vanhouche

2 JAN 2024

Tesla Supercharger: eerste laadbeurt gratis voor niet‑Tesla's

Nog tot 6 januari biedt het Amerikaanse merk een gratis laadbeurt aan voor eigenaars van niet-Tesla's die voor de eerste keer gebruik maken van Superchargers, die voortaan toegankelijk zijn voor iedereen.

Het Supercharger-netwerk van Tesla blijft zich ontwikkelen en is voortaan ook toegankelijk voor eigenaars van elektrische wagens van andere merken. De vierde generatie Supercharger die vorig jaar werd gelanceerd, heeft dan ook een nieuwe plaatsing van de laadpunten en kabels om ze gemakkelijker bruikbaar te maken voor niet-Tesla rijders.

Eerste laadbeurt gratis voor niet-Tesla's!

Voor begin 2024 gaat Tesla zelfs nog een stapje verder. Nog tot 6 januari heeft de Amerikaanse autoconstructeur besloten om niet-Tesla eigenaars een eerste laadbeurt gratis aan te bieden bij een Supercharger! Heb je nog nooit gebruik gemaakt van een snellaadstation van het Amerikaanse merk en wil je het wel eens proberen? Lees hier hoe het moet, het is alvast niet ingewikkeld.

Hoe maak je gebruik van een Supercharger?

Als je wilt bijladen aan een Supercharger zonder met een Tesla te rijden, en zo mogelijks wil profiteren van een gratis eerste laadbeurt, moet je alleen maar:

  • De Tesla-app downloaden, een account aanmaken en je betaalgegevens invoeren.
  • In de app het vakje 'een niet-Tesla opladen' selecteren om de locatie van beschikbare laders te zien.
  • Sluit eenmaal ter plaatse de auto aan op de lader, selecteer het nummer en de letter van het laadpunt in de app en druk op 'start opladen'. Meer moet je niet doen!
  • Om het laden te stoppen, tik je gewoon op 'stop opladen'.


Er zijn momenteel 18 Superchargers in België die voor iedereen toegankelijk zijn. Je kan hun locatie bekijken op de interactieve kaart van Tesla:

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie